Az elmúlt napokban a médiatörvény miatt hatalmas nemzetközi sajtó figyelmet kapott hazánk, a cikkek mellett néhány karikatúra is megjelent, így most külföldi lapszemle következik, előszedve pár régebbi rajzot is.

A karikatúrák egyrészt jól mutatják, hogy a csikós-gulyás metaforáktól még sem a hidrogénbomba, sem a bűvös kocka nem tudott megszabadítani minket. Másrészt viszont érdekes, hogy miért bíbelődnek  olyan országok megrajzolásával, mint a miénk. Nálunk a nemzetközi karikatúra témák (és szereplők) általában kimerülnek az öt nagyhatalom (USA, Oroszország, Franciaország, Németország, Nagy Britannia) körüli történésekből, néha még bejátszik Kína és Kim Dzsong Il, aztán szevasz. Tudja valaki egyáltalán hogy néz ki az osztrák kancellár?

Der Standard, Ausztria (2010. dec. 27.) rajzoló: Oliver Schopf

 


Gazeta Wyborcza, Lengyelország (2010. dec.22.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Wall Street Journal, USA (2010. április 29.) rajzoló: Gulyás Veronika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleine Zeitung, Ausztria (2010. ápr. 12.)  rajzoló: Petar Pismestrovic

 

Végezetül jöjjön egy Gyurcsány rajz is, még abból az időből, amikor gigasegélyt próbált szerezni az EU-tól az egész régiónak, persze a többi ország ezt elutasította, nehogy egy kalap alá kerüljenek velünk.

SME, Szlovákia (2009. március 3.) rajzoló: Shooty

A bejegyzés trackback címe:

https://poligraf.blog.hu/api/trackback/id/tr582550394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása