Mi történt 2008-ban?

Címkék: 2008 évértékelés

2008.12.22. 12:01

Ez a blog sem kerülheti el a nagy évvégi összefoglalókat , karikatúra évértékelés következik...


 

 

Január: Határnyitás - Schengen

Az ausztriai határ mellett élők számára teljesen váratlanul az osztrákok kirakták a mindkét irányba behajtani tilos táblát, hogy a határnyitás ellenére se lehessen autóval behajtani Ausztriába.

 

 

Február: Koszovó függetlenségének kikiáltása

A szerb törvényhozás rendkívüli ülésén megjelent mind a 225 képviselő támogatta szavazatával a belgrádi kormány határozatát, amely "semmisnek és meg nem történtnek" nyilvánította a pristinai parlament korábban közfelkiáltással meghozott döntését Koszovó Szerbiától való elszakadásáról.

 

Március: Népszavazás a vizitdíjról

Több mint 4 millió ember szavazott Magyarországon és elsöprő többségük úgy döntött a március 9-ei népszavazáson, hogy töröljék el a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat. 

 
 
Április: Tüntetések a Broadway jegyirodánál

Polgár Tamás (alias Tomcat) flashmobot hirdetett a XIII. kerületbe, miután egy fiatal lányt, nem szolgáltak ki egy új lipótvárosi jegyirodában. Az akcióban résztvevő nemzeti érzelmű tüntetők közösen indultak volna jegyet venni a Kárpátia koncertjére. Végül nem jutottak el az irodáig, mivel több száz ellentüntető állta az útjukat.

 

Május: Felbomlott az MSZP-SZDSZ koalició

Kuncze Gábor beváltotta korábbi fenyegetéseit, miszerint kiadja a koalíciós megbeszélésekről készített személyes jegyzeteit. A volt pártelnök emlékei szerint az MSZP találta ki a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és az erről szóló törvényjavaslatokat is a szocialisták terjesztették elő.

Válóper

 

 

Június és július: Az égvilágon semmi nem történt

Augusztus: Hat napig tartott az orosz-grúz háború

Az olimpia árnyékában Oroszország lerohanta Grúzia nagy részét. A pár napos hadművelet után Grúzia több hétig volt megszállás alatt. A konfliktust okozó két vitatott terület, Dél-Oszétia és Abházia jelenleg is orosz fennhatóság alatt áll.

Aranycsapat

 

Október: A Nagy Gazdasági Világ Válság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November: Obama

Az Amerikában első ízben megválasztott fekete elnök hatalmas változásokat ígér az amerikai politika minden területén.

 

December: Sztrájk

ezért rajz sincs ...

A bejegyzés trackback címe:

https://poligraf.blog.hu/api/trackback/id/tr68836461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása